2min

Tags in dit artikel

, , , ,

NETGEAR introduceerde tijdens de CeBIT hun nieuwste netwerkaccessoires voor Home Cinema gebruik. De Wireless-N HD Home Theater Kit is een 1080P HD-oplossing waarmee meerdere video- en audiobestanden tegelijkertijd draadloos gestreamd kunnen worden. Verder lanceerde Netgear een universele Wi-Fi Internet Adapter en nieuwe Powerline-producten.

Wireless-N HD Home Theater Kit

De Wireless-N HD Home Theater Kit maakt het mogelijk om 1080p HD video’s door het hele huis te streamen. Volgens Netgear is dit momenteel de enige verkrijgbare oplossing die tijdens verschillende testen heeft bewezen 99,9% van de tijd HD-streams met een snelheid van 40 Mbps door meerdere muren van een gemiddeld huis te kunnen sturen. We leggen hierbij de nadruk op een ‘gemiddeld huis’ en ‘volgens Netgear’.

Universal WiFi Internet Adapter

De door USB aangedreven Wi-Fi adapter werkt op Internet TV’s, spelcomputers en Blu-ray spelers. De adapter wordt gevoed door stroom via de USB-poort en valt onder de categorie Plug & Play, waarbij geen cd-rom benodigd is. Het product is een bundel van twee adapters. Je plugged er één in je Router of Gateway en de andere in een
‘Home Theater’-apparaat zoals dvd-spelers, Tv’s met ethernet-aansluiting en consoles. Additionele adapters kunnen toegevoegd worden indien je van plan bent om naar meerdere apparaten tegelijk, gecentraliseerd, video en audio te streamen. Er wordt gebruik gemaakt van het 5 GHz spectrum om storingen door andere apparatuur zoals je magnetron (2.4 GHz) te voorkomen.

NETGEAR Powerline

Last but not least, de Netgear Powerline AV 500 Adapter Kit en de AV+ 500 Adapter Kit. Beide producten zijn de nieuwste Powerline-producten. De producten kunnen snelheden tot wel 500 Mbps halen, aldus NETGEAR. Door deze hoge snelheden zijn ze geschikt voor HD-video streaming, VoIP, online gaming en grote bestandsoverdrachten naar netwerkapparatuur. De ‘Power socket’-filter zorgt voor ‘Pass-through’. Dit betekent dat het stopcontact nog steeds voor bepaalde andere stroomverbruikers gebruikt kan worden in plaats van alleen netwerktransport.


De Universal Wi-Fi Internet Adapter zal dit voorjaar wereldwijd beschikbaar zijn waar de Wireless-N HD Home Theater Kit en de Powerline-producten later dit jaar verwacht worden.