2min

NetSuite heeft tijdens SuiteWorld een nieuwe oplossing geïntroduceerd voor het efficiënt inplannen van je medewerkers. De NetSuite Workforce Management-oplossing houdt rekening met loonkosten, contracturen en de winstgevendheid van de organisatie.

Veel bedrijven maken personeelsroosters nog steeds met de hand. Dit is onnodig en inefficiënt. Als organisatie kan je ook kosten besparen als je een goede mix van dure ervaren medewerkers kan combineren met goedkopere medewerkers. Ook maakt de oplossing het mogelijk om de gewerkte uren bij te houden en of dit overeenkomt met de afspraken die zijn gemaakt met de medewerkers.

Het systeem kan zelfs automatisch roosters voorstellen om zo efficiënt mogelijk te plannen. Met SuitePeople Workforce Management kan ook het betalen van medewerkers automatisch worden geregeld, zodat er geen verschillen ontstaan tussen de gewerkte uren en het betaalde loon.

Ook bij veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld drukke piekdagen, kan er snel en eenvoudig extra personeel ingeroosterd worden. Daarnaast heb je als organisatie direct overzicht of je voldoende personeel hebt, of dat je additioneel personeel moet gaan zoeken.

Bekijk ook: Meer nieuws van SuiteWorld

Medewerkers krijgen toegang en controle

Een ander groot voordeel van SuitePeople Workforce Management is dat medewerkers kunnen inloggen op het platform via een mobiele applicatie. Hierin kunnen ze inklokken, uitklokken, hun planning zien, maar ook wijzigingen aanvragen. Bijvoorbeeld om een andere dag te werken dan nu gepland staat.

Voor bedrijven is het ook mogelijk om strenge eisen te verbinden aan het inklokken en uitklokken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden via foto’s of een vingerafdrukscanner. Hierdoor kan iemand niet inklokken voor een collega die niet aanwezig is.

Verder kan deze oplossing uitgebreide statistieken leveren over de inzet van personeel, de loonkosten en de aanwezigheid van het personeel op basis van in- en uitklokken. Ook eventuele verkopen en forecasts per medewerker kunnen worden ingezien. Het geeft managers enorm veel informatie over hoe de medewerkers presteren.

Daarnaast kunnen managers en medewerkers via de app met elkaar communiceren via de chat, zodat eventuele problemen of roosterwijzigingen snel kunnen worden opgepakt.

NetSuite SuitePeople Workforce Management zal begin 2023 beschikbaar worden in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. In de zomer van 2023 volgen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Voor andere Europese landen is er nog geen planning bekend.

Lees ook: NetSuite verbetert platform en pakt momentum in ERP-markt