min

Tags in dit artikel

, ,

De NS gaat het mogelijk maken om via het internet een treinkaartje te kopen. Het betreft een test die drie maanden zal duren en daarna misschien doorgezet gaat worden.

Om misbruik te voorkomen zijn de online gekochte treinkaartjes persoonsgebonden. Op deze manier kan een kaartje niet door iemand anders gebruikt worden. Bij het tonen van het zelf uitgeprinte treinkaartje moet ook een identificatiebewijs getoond worden. Zonder ID is het kaartje niet geldig.

Door het verkopen van treinkaartjes via het internet hoopt de NS een hoop kosten te besparen. "De kosten zijn lager dan bij de kaartautomaten. Dat is natuurlijk een voordeel. Een andere reden om online kaarten te verkopen is gebruiksgemak. Uit onderzoek bleek dat bij klanten deze behoefte was", aldus een woordvoerder van de NS.

Deze nieuwe vorm van kaartverkoop is nog niet voor alle type treinkaartjes mogelijk. Alleen een dagretour, een railrunner of een enkele reis is via internet te koop. Het betalen van de kaartjes is mogelijk via iDeal. Indien na drie maanden blijkt dat de test een succes is dan wordt het project doorgezet. Waarschijnlijk zullen dan alle vormen van treinkaartjes via het internet verkrijgbaar zijn.