min

Tags in dit artikel

, ,

In december beginnen de Nederlandse Spoorwegen een proef met elektronische treintickets. Gedurende drie maanden kunnen enkele honderden reizigers op een speciale website treintickets kopen voor de internationale trein tussen Amsterdam en Brussel. De reizigers zullen dus zonder papieren kaartjes reizen. De conducteur kan het vervoerbewijs wat op een pas staat uitlezen.

Een woordvoerder van de NS zegt dat de proef is bedoeld voor internationaal en binnenlands vervoer. De NS wil kijken of het online kopen en betalen van een trein kaartje bevalt bij de reizigers. Verder wordt onderzocht of de controle in de trein van de elektronische treinkaartjes goed verloopt. Indien de proef aanslaat bij de reizigers en een succes wordt, is het mogelijk dat de elektronische treintickets ook landelijk ingevoerd worden.

De elektronische ticket is in de luchtvaart al de normaalste zaak ter wereld. Door veel luchtvaartmaatschappijen worden bijna alleen nog maar zogenaamde e-tickets verstrekt. Het grote voordeel is dat reizigers dan niet meer hun ticket kwijt raken en het levert de maatschappijen bovendien een grote kostenbesparing op.

Wij danken piet0r voor het inzenden van dit bericht!