1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft vandaag haar Streetview-mogelijkheden ook in Nederland geïntroduceerd. Na Engeland, Frankrijk, Japan, Verenigde staten, Australië, Italië, Nieuw Zeeland en Spanje is Nederland nu dus ook aan de beurt.

Google heeft foto’s gemaakt van Amsterdam, Zaanstad, Volendam, Rotterdam en Groningen. Waarom deze steden gekozen zijn, is niet duidelijk maar het is wel duidelijk dat Google bezig is de hele wereld straat voor straat op kaart te zetten.

Google heeft gebruik gemaakt van 360-camera’s, wat betekent dat de camera’s in 360 graden kunnen opnemen. In samenwerking met VVV Nederland en andere instanties in Nederland is Google Streetview werkelijkheid geworden. Www.Iamsterdam.com heeft als eerste de Streetview-mogelijkheid geïmplementeerd op hun site.

Sommige mensen vinden de nieuwe dienst van Google omstreden. Het zou inbreuk maken op de privacy-wetgeving en er moet dus zeer goed opgepast worden met de foto’s. Google geeft aan zonder problemen mensen van foto’s te willen halen, toch zijn er nog mensen die er graag meer van willen en Google voor de rechter dagen.

Wij bedanken ook Celldra voor het insturen van dit bericht.