Google maakt opnames van Nederlandse natuurgebieden voor Street View

Google werkt samen met Natuurmonumenten om 25 Nederlandse natuurgebieden in kaart te brengen voor Google Street View. Het eerste natuurgebied is inmiddels vastgelegd met een 360-graden camera, het gaat om het waddeneiland Griend, de overige gebieden zullen in 2016 in kaart worden gebracht.

Google is wereldwijd al langer bezig met het in kaart brengen van natuurgebieden, zo zijn de koraalriffen bij Australië al in beeld gebracht met een onderwatercamera. Nederland kent op zijn eigen manier hele mooie natuurgebieden en die worden nu ook in kaart gebracht, de internetgigant werkt daarvoor samen met Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die met een 360 graden-camera op de rug door de natuurgebieden heen willen trekken en deze in kaart willen brengen. Google levert de technologie en zal de beelden vervolgens verwerken en toevoegen aan Street View. Natuurmonumenten bepaald samen met boswachters welke gebieden het meest geschikt zijn om in kaart te brengen.

Tot nu toe is alleen het waddeneiland Griend in kaart gebracht, dit is een onbewoond eiland waar mensen officieel niet mogen komen. Natuurmonumenten kiest ervoor het eiland nu in kaart te brengen zodat mensen het vogelrijke eiland toch kunnen bekijken. In het voorjaar willen Google en Natuurmonumenten de overige gebieden in kaart gaan brengen, het zal dan gaan om gebieden die wel toegankelijk zijn voor mensen. Natuurmonumenten hoopt mensen op deze manier naar de natuurgebieden te trekken.