2min

AWS en autofabrikant BMW werken intensiever samen op het gebied van connected cars. Beide partijen hebben onlangs een nieuwe en aanpasbare cloudoplossing voor het distribueren en beheren van data uit connected cars ontwikkeld.

De nieuwe automotive-cloudoplossingen van de techgigant en de Duitse autofabrikant moeten de basis vormen van een nieuw cloudgebaseerd dataplatform voor voortuigen van BMW. Met dit platform wil de autofabrikant op een betere manier data uit voertuigen integreren voor het versnellen van het ontwikkelen van specifieke applicaties. Uiteindelijk worden auto’s hierdoor steeds meer een eigen softwareplatform.

Werking cloudomgeving

De nieuwe oplossingen zorgen ervoor dat data als voertuigsignalen en andere intelligente data uit de connected cars op een centrale plaats voor de Duitse autofabrikant worden verzameld. Deze data worden via de cloud op een zeer veilige manier verwerkt en gerouteerd.

De dataverwerking vindt plaats volgens de strengste data security- en privacystandaarden. Alleen interne connected cars-experts van BMW — bijvoorbeeld ontwikkelaars van voertuigapplicaties, vlootbeheerders, datawetenschappers en BI-experts — krijgen toegang tot de voertuigendata. Deze veilige toegang wordt geleverd via een self-service mechanisme dat continu gestreamde voertuigendata verzamelt en tegelijkertijd de gezondheidsstatus van iedere bron in de gaten houdt.

Wanneer de data naar de cloud is verzonden, kunnen de experts van de Duitse autofabrikant andere diensten van de public cloud-gigant gebruiken, waaronder data analytics, ML, databases, AI-ontwikkelingen en storage tools. Hiermee kunnen zij nieuwe applicaties en features voor connected cars maken.

Ook voor andere fabrikanten

AWS levert het samen met BMW ontwikkelde cloudplatform nu nog alleen aan de autofabrikant zelf. In een later stadium wil de techgigant deze technologie breder beschikbaar maken en aan andere autofabrikanten leveren, als onderdeel van zijn bestaande AWS for Automotive-product. Uiteindelijk moeten deze oplossingen de basis vormen voor een nieuw generatie van op software gebaseerde auto’s.

Tip: AWS maakt automotive IoT-oplossing FleetWise algemeen beschikbaar