1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft laten weten dat het de opvolger van de erg populaire game Wii Sports in juni uitbrengt in Japan. Een maand later volgen ook andere markten.

Nintendo hoopt met deze nieuwe versie van Wii Sports de verkopen van de Wii op te stuwen. Iets wat ook al lukte met de eerste versie van de game waarin spelers onder meer baseball en tennis kunnen spelen met een motion controller.

De nieuwe game heet Wii Sports Resort en zal in juli ook naar Europa komen. Nieuw in de game is de mogelijkheid om te frisbeeën met een virtuele hond, om een duel zwaardvechten met een andere speler aan te gaan en om te gaan jetskiën. De game komt standaard gebundeld met de Wii MotionPlus-controller.

Volgens analist Yasuo Imanaka van Rakuten Securities is het zeker mogelijk dat deze nieuwe game zorgt voor betere verkopen van de Nintendo Wii. "Ik denk zeker dat de software de hardwareverkopen kan versnellen", vertelt hij.

Hoewel de Nintendo Wii wereldwijd beter verkoopt dan de Xbox 360 en de PlayStation 3, is dat in Japan anders. Voor het eerst in zestien maanden verkocht de PlayStation 3 in dat land namelijk beter in maart dan de Wii. Dit is vooral te danken aan titels van Sega Sammy en Capcom.

Er zijn overigens geen plannen om prijsverlagingen voor de Wii door te voeren. Dit omdat Nintendo hier niet in gelooft en denkt dat videogames beter werken.