In tegenstelling tot het eerdere beleid van AMD dat er geen nieuwe drivers meer uitgebracht zullen worden voor kaarten uit de R300- tot en met de R500-generatie blijkt nu het tegenovergestelde.

Bij het kiezen van een oude kaart op de driver-pagina van AMD vind men sinds kort de melding dat de ondersteuning van deze kaarten uit een oudere generatie ondergebracht is in een zogenaamde legacy-driver. De nieuwe legacy-driver ondersteund alle modellen uit de oude generatie (radeon 9500 tot en met X2100), waaronder geïntegreerde grafische oplossingen en All-in-Wonder-modellen. AMD heeft hiermee een zelfde ondersteuningsmodel aangenomen als concurrent NVIDIA.

De legacy-driver biedt nog geen ondersteuning voor de nieuwste uitgave van de X.Org X-server maar kan wel een voorlopige uitkomst bieden voor mensen die nog een oude kaart bezitten. De open source beschikbare radeon en radeonHD-drivers hebben wel 2D en compositing ondersteuning voor alle kaarten maar 3D-acceleratie is voor een klein deel van de kaarten nog niet even betrouwbaar als de gesloten driver van AMD.