2min

Tags in dit artikel

, , ,

De aandelenprijs van Atlassian kreeg een klap nadat het softwarebedrijf teleurstellende kwartaalresultaten bekendmaakte.

Atlassian noteerde een netto-inkomen van 92,5 miljoen dollar voor het eerste fiscale kwartaal van 2023, geëindigd op 30 september. De resultaten zijn lager dan de 94,4 miljoen dollar uit hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De omzet steeg met 31 procent naar 807,4 miljoen dollar en overtrof verwachtingen van 806,4 miljoen dollar.

Atlassian won gedurende het kwartaal 6.550 nieuwe klanten. De klantengroei hield voor het tiende kwartaal op rij aan en eindigde net onder de 250.000. Ondanks de groei stelde het bedrijf teleur. Analisten hadden 250.700 klanten verwacht.

Vertraagde groei

Atlassian verklaarde de afnemende groei in een aandeelhoudersbrief. Co-CEO’s Mike Cannon-Brookes en Scott Farquhar benadrukten dat het bedrijf niet immuun is voor macro-economische omstandigheden.

De topmannen vertelden dat gratis softwarelicenties minder vaak naar betaalde licenties worden omgezet. Bovendien breiden bestaande klanten breiden hun capaciteit minder snel uit dan voorheen.

Ondanks de teleurstellende cijfers was de lancering van Atlassian Together een succes. Het nieuwe abonnement bestaat uit een combinatie van meerdere work management-oplossingen, waaronder Confluence, Trello, Atlas en Jira Work Management.

Atlassian verhuist naar de VS

Verder ontwikkelde en lanceerde de organisatie Atlas. De oplossing maakt het mogelijk om consistentie aan te brengen in teams, applicaties en workloads die uit diverse technologieën bestaan. Daarnaast introduceerde Atlassian een nieuwe samenwerking met Accenture PLC om bedrijven te helpen bij het doorvoeren van agile werkwijzen.

Atlassian is nog steeds gevestigd in Australië, maar de hoofdvestiging werd in het afgelopen kwartaal verplaatst van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten. Met de wijziging hoopt Atlassian meer investeerders en kapitaal te vinden.

Atlassian voorspelt een omzet van 835 miljoen dollar tot 855 miljoen dollar voor het tweede fiscale kwartaal van 2023 (eindigt op 31 december 2023). Analisten hadden 879,2 miljoen dollar verwacht.