1 min

Nuance en Nvidia hebben een samenwerking aangekondigd. De partners gaan medical imaging-oplossingen ontwikkelen voor diagnostiek en radiologie. Het doel is effectieve patiëntenzorg tegen lage kosten.

Nuance draagt bij aan de samenwerking met zijn landelijke Nuance Precision Imaging Network. Het cloudplatform biedt inzicht in patiënten op basis van medical imaging. Daarnaast neemt Nuance MONAI mee, een open-source AI framework voor medical imaging. MONAI is mede opgericht door Nvidia.

Samen maken de oplossingen “veilige en effectieve validatie, inzet en evaluatie van AI-modellen voor medical imaging mogelijk”, aldus de organisaties.

Microsoft

Het Nuance Precision Imaging Network draait op Microsoft Azure en biedt toegang tot een ecosysteem van AI-tools en inzichten voor meer dan 12.000 zorginstellingen, evenals radiologen die werken met Nuance PowerScribe en Nuance PowerShare. Microsoft nam Nuance eerder dit jaar over voor 18 miljard euro.

Het MONAI-platform omvat MONAI Deploy, een pipeline voor MONAI Application Packages (MAP’s). MAP’s integreren in gezondheidszorgsystemen met behulp van interoperabiliteitsstandaarden als DICOM. Het framework ondersteunt diverse datacenter- en cloudomgevingen.

Peter Durlach, Executive Vice President en Chief Strategy Officer van Nuance, juicht de samenwerking toe. “Het partnerschap tussen Nuance en Nvidia vereenvoudigt de toepassing van getrainde AI-modellen voor diagnostiek.”

“De adoptie van AI voor radiologie wordt traditioneel beperkt door de complexiteit van klinische workflows en het gebrek aan standaarden, toepassingen en implementatieplatforms”, vulde Nvidia director David Niewolny aan. “De samenwerking ruimt die barrières op, waardoor de mogelijkheden van AI direct voor zorg kunnen worden geleverd, sneller dan ooit tevoren.”