1 min

Tags in dit artikel

Eidos Montreal heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuw deel in de Thief-serie gaat ontwikkelen. In de game zal het net als bij de andere Thief-delen gaan om stealth.

In Thief kruip je in de huid van Garreth, een dief in een fantasiewereld die lijkt op de late middeleeuwen. De serie werd geroemd vanwege de revolutionaire gameplay en het geluid. Thief was het eerste spel waarbij het geluid onderdeel was van de gameplay. Geluid vertelde niet alleen of er tegenstanders in de buurt waren, maar zorgde er ook voor dat een speler wist of hij onopgemerkt kon blijven. Ook werd licht op een vernieuwende manier gebruikt, met een speciale meter, de zogenaamde ‘light gem’ die aangaf hoe zichtbaar de speler is.

Eidos zegt nog geen informatie te kunnen geven over de gameplay, de graphics, het verhaal en dergelijke aangezien het ontwikkelingsproces nog in een te vroeg stadium is. Het bedrijf is momenteel bezig met het recruteren van talent om van Thief 4 een van de leukste spellen op de markt te maken.
In de Thief-serie kwamen eerder The Dark Project (1998), Thief II: The Metal Age (2000) en Thief: Deadly Shadows (2004) uit.