1 min

De Zweedse ontwikkelaar DICE heeft Battlefield 4 officieel aangekondigd en heeft ook de eerste beelden getoond. Uitgever EA heeft aangegeven dat de game in de herfst naar de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 komt. Over de PlayStation 4 en de nog onaangekondigde opvolger van de Xbox 360 wordt met geen woord gerept.

Battlefield 4 zal de eerste game worden die gebouwd is voor de Frostbite 3-engine. Tijdens de presentatie in Stockholm toonde de ontwikkelaar enkel beelden van de singleplayer-mode, maar er wordt ongetwijfeld ook gewerkt aan een multiplayer-mode. DICE heeft zichzelf als doel gesteld om elementen van het succesvolle multiplayergedeelte over te brengen naar de sinlgeplayer, waardoor de game minder lineair moet worden omdat de gamer in sommige delen van de game zelf een keuze kan maken hoe een situatie wordt aangepakt.

Het is nog onduidelijk wanneer we Battlefield 4 kunnen verwachten op de spelcomputers, ook is nog onduidelijk op welke platformen de game zal lanceren. Tijdens de E3 in juni wordt meer informatie verwacht.

DICE toonde een aankondigingstrailer, maar op het internet is ook een gameplay-trailer terug te vinden, welke hieronder te zien is.