Als we analist Jesse Divnich van Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR) moeten geloven, zal de nieuwe Grand Theft Auto in 2011 het levenslicht zien. Ook verwacht hij dat de game of downloadable content niet exclusief voor een bepaald platform zal verschijen.

Uitgever Take-Two gaf in september al aan dat het voorlopig geen nieuwe GTA-game zou gaan aankondigen. Toch denkt Divnich wel te weten wanneer we het vijfde deel van Grand Theft Auto kunnen verwachten, namelijk in het tweede kwartaal van 2011. Divnich verwacht dat we in juni 2010 op de E3 een eerste teaser kunnen verwachten van de game, maar dat er dan nog geen ingame-beelden getoond zullen worden. Een jaar later, rond juni 2011 zou de nieuwe GTA dan uit moeten komen.

Ook is Divnich van menig dat exclusiviteit iets van het verleden is en dat de game en eventuele downloadable content voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 zal verschijnen. Microsoft heeft voor de twee GTA IV-aanvullingen "The Lost and Damned" en "The Ballad of Gay Tony" veel geld betaald, maar dat heeft nauwelijks invloed gehad op de verkoop van de console.

Tot slot voegt Divnich er nog aan toe, "Hoewel het GTA-merk zeker groter is dan vijf jaar geleden, hebben andere franchises inmiddels hetzelfde niveau van succes behaald, zoals Call of Duty of Guitar Hero". Ook vertelt hij nog, "Met andere woorden: als Sony een exclusieve deal krijgt voor GTA V, zou dit weinig doen om de verkoop van Microsofts hardware terug te dringen en vice versa".