min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts en Warner Bros. hebben bekendgemaakt dat het spel voor de nieuwe Harry Potter-film, Harry Potter en de Halfbloed Prins, net iets eerder dan de film uit zal worden gebracht, namelijk op 30 juni. De datum van release was al eens verschoven, maar dit zou de officiële release worden.

In het spel zullen spelers teruggaan naar Zweinstein om Harry te helpen overleven in een gevaarlijk zesde jaar. Ze zullen de mogelijkheid hebben om te duelleren, drankjes te mixen en zwerkbal te spelen. Ook kan men geheel vrij rondlopen in het kollosale Zweinstein, en zal je Ron een paar keer in zijn liefdesleven moeten assisteren.

Het spel volgt voornamelijk het verhaal van de film, met als climax de ontdekking van de identiteit van de Halfbloed Prins. Nachtmissies komen er ook, samen met een online en offline multiplayer. De speelbare locaties zijn overigens Zweinstein, de astronomietoren, de grot en het Nest, het huis van zijn vriend Ron.

Het spel zal uitgebracht worden voor PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, pc en andere draagbare apparaten.