EA, Electronic Arts, de ontwikkelaar achter het spel de Sims, heeft besloten de laatste nieuwe versie, versie 3 om precies te zijn, uit te brengen op 4 juni van dit jaar.

De nieuwe versie van de Sims, het populaire spel van EA waarin mensen een gezin moeten onderhouden, komt uit voor de PC, Mac, iPhone / iPod Touch en mobiele apparaten. De release-date van 4 juni wordt wereldwijd ingezet, wat betekend dat de game dus vanaf die datum wereldwijd te koop is.

"De Sims 3 is een ongelofelijke game waarmee je het leven zelf na kunt bootsen, kunst kunt creëren en je creaties aan anderen kunt laten zien," aldus Ben Bell, uitvoerend producent van De Sims 3. "In de game worden spelers geïnspireerd door eindeloze creatieve mogelijkheden. Zo zijn er de nieuwe onderdelen "Eigenschappen" en "Levenswensen", waarmee spelers Sims kunnen creëren met eigen karakters en lotsbestemmingen. Spelers kunnen hun Sims vervolgens mee de stad in nemen, waar ze interacties met andere Sims in de game uit kunnen voeren. Alle handelingen van de Sims kunnen met video op worden genomen en vervolgens online vertoond worden aan andere spelers."

"De lancering in juni en de ontwikkeling van de baanbrekende game door ons team, zullen er samen voor zorgen dat De Sims 3 volop in de schijnwerpers zal staan," zegt Russell Arons, Vice President Marketing voor EA. "De Sims 3 zal dé game worden van de zomer van 2009. We breiden het succes van de best verkochte PC-gamereeks aller tijden nog verder uit, zodat we zowel de trouwe Sims-fans als nieuwe spelers tevreden kunnen stellen."