1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mahmoud Ahmadinejad, de radicale president van Iran, heeft besloten Facebook te blokkeren om de campagne van zijn tegenstander in de presidentsverkiezingen te dwarsbomen.

Ahmadinejad hoopt met het blokkeren van de socialenetwerksite te voorkomen dat de site wordt ingezet voor de campagne van de presidentskandidaat Mirhossein Mousavi, die voor hervormingen is. Op 12 juni worden de presidentsverkiezingen in Iran gehouden.

Echter, de verkiezingsstrijd ging gisteren pas van start en vrijwel onmiddellijk maakte Mousavi een Facebook-profiel aan. Met succes, want al snel hadden duizenden supporters hun steun betuigd via het profiel.

Overigens kan Mousavi niet via de televisie of radio campagne voeren, omdat beide platformen in handen zijn van de overheid. Het enige platform dat dan overblijft is het internet, maar ook daar worden tegenstanders van het conservatieve islamitische bewind de mond gesnoerd.

Eerder sprak Mousavi zich al uit over het feit dat hij geen campagne mag voeren op tv en radio en dat alleen Ahmadinejad aan het woord wordt gelaten. Overigens laat Facebook weten teleurgesteld te zijn en het een schande te vinden dat de vrijheid van meningsuiting via het internet tegengehouden wordt.