5min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft opende deze E3 met een persconferentie, veel bekende mensen en spellen waren hierbij aanwezig. Onder andere de spellen: Modern Warfare 2, Tony Hawk: Ride, Forza Motorsport 2, Halo 3: Orbital Shock Trooper, Project Natal en nog veel meer.

[b]Algemene spellen en aankondigingen:[/b]

[b]Rock Band: The Beatles en Tony Hawk: Ride:[/b]

Allereerst werd er begonnen met Rock Band: The Beatles, door de Harmonix Houseband werd het spel live gespeeld. Ook werden een aantal nummers bekend gemaakt die in het spel komen. Het Abbey Road-album komt later als downloadable content. Evenals het nummer ‘All You Need Is Love’ die exclusief komt voor Xbox Live. Toen was het tijd voor wat bekende personen. Yoko Ono en Olivia Harrison lieten hun gezicht even zien, gevolgd door Ringo Starr en Paul McCartney.

Na de introductie van Rock Band: The Beatles kwam John Schappert op het podium. Hij kondigde aan dat er tien nieuwe spellen te zien zouden zijn in de persconferentie. Ook stelde hij dat het tijdens de persconferentie ging om het laten zien, niet om het vertellen. Dus geen verkoopcijfers of grafieken, maar tien wereldpremières.

Daarna kwam Tony Hawk plotseling het podium op, natuurlijk naar aanleiding van het spel Tony Hawk: Ride. Hij had het uiteindelijke ontwerp van de skateboard-controller bij zich, gaf wat uitleg over het board en het spel en liet een trailer zien over het spel waarin een flink aantal bekende skateboarders zitten.

[b]Modern Warfare 2 en Final Fantasy XIII:[/b]

Tony Hawk: Ride werd gevolgd door Modern Warfare 2, een spel waar gigantisch veel gamers op zitten te wachten. We zagen de trailer die al eerder te zien was en er werd live Modern Warfare 2 gespeeld. Het ziet er naar uit dat Modern Warfare 2 een erg intens spel wordt vol met actie. Het level dat gespeeld werd was volledig met sneeuw bedekt, wat we eerder al zagen in de trailer. Twee van de downloadable map packs komen eerst naar Xbox Live en vervolgens naar de andere platformen.

Vervolgens kwam Final Fantasy XIII aan bod, twee van de mannen van Square Enix kwamen op het podium met een tolk, aangezien ze geen Engels spreken. We zagen gameplay-beelden van het spel die een andere stijl hebben dan de voorgaande Final Fantasy-spellen. In de lente van 2010 moet Final Fantasy XIII uit komen.

[b]Exclusieve spellen voor de Xbox 360:[/b]

[b]Shadow Complex, JoyRide, Crackdown 2 en Left 4 Dead 2:[/b]

Alles wat na Final Fantasy XIII getoond werd is exclusief voor de Xbox 360. Epic Games komt met het spel ‘Shadow Complex’, een side-scrolling spel voor Xbox Live Arcade. Ze spelen een stukje van het spel zelf voor het publiek, gevolgd door een ander spel voor XBLA, genaamd: ‘JoyRide’. Van JoyRide werd een korte trailer gespeeld en daarna werd er verder gegaan.

Alles werd even donker in de ruimte waar de persconferentie werd gehouden, een nieuwe trailer verscheen op het scherm. En wel die van Crackdown 2, een spel waar verder nog niks over bekend was. Gelijk gevolgd door de eerste trailer en informatie over Left 4 Dead 2, welke 17 november al uit moet komen en de trailer van Splinter Cell: Conviction. Splinter Cell: Conviction zag er anders uit dan op de beelden die we eerder al zagen.

[b]Splinter Cell: Conviction en Forza Motorsport 3:[/b]

Er werd een demo van Splinter Cell: Conviction gespeeld waarin Sam Fischers vechtkunsten weer flink aan bod komen. Je krijgt enige vrijheid in het spel om zelf te kiezen hoe je het doel dat je nastreeft te bereiken. Het spel komt deze herfst, ook exclusief voor de Xbox 360.

Met 400 verschillende auto’s werd ook Forza Motorsport 3 aangekondigd, we zagen eerst een korte trailer en daarna werd er een stukje van het spel live gespeeld. Je kan in Forza Motorsport 3 je eigen auto verven en online delen op Xbox Live evenals video’s die je zelf kan maken met de video editor. Forza Motorsport 3 ligt in oktober in de winkel.

[b]Halo 3: ODST, Halo Reach en Alan Wake:[/b]

Joe Staten komt namens Bungie, hij laat ingame-beelden zien van Halo 3: Orbital Drop Shock Trooper, een spel dat vanaf 22 september in de winkel ligt. Ook werd er een nieuwe Halo aangekondigd, namelijk Halo Reach, welke in 2010 komt. Als je Halo 3: ODST haalt krijg je toegang tot de multiplayerbèta van Halo Reach.

Ook zien we eindelijk weer beelden van Alan Wake, een spel dat al lang geleden werd aangekondigd en draait om een schrijver. Van Alan Wake waren voor het eerst ingame-beelden te zien, er werd live een gedeelte van het spel gespeeld voor het toekijkende publiek. We zagen dat Alan Wake werd achtervolgd door zombies, indrukwekkende slow-motion functies en brute actie. Alan Wake komt in de lente van 2010.

[b]Aankondigingen en nieuwe features voor Xbox Live:[/b]

[b]Metal Gear Solid: Rising en Xbox Live:[/b]

Na alle aankondigingen was het tijd om de nieuwe features van Xbox Live te bespreken. Last.fm wordt bekend gemaakt voor Xbox Live evenals Facebook en Twitter. Ook de video-service van Xbox Live wordt flink uitgebreid, zo krijgen de video’s 1080p-kwaliteit en kunnen ze on-demand worden bekeken. Ook het aantal landen waarin de service beschikbaar is wordt flink uitgebreid.

Onverwacht komt Hideo Kojima op het podium, hij kondigt Metal Gear Solid: Rising aan. Echter dit keer geen Solid Snake, maar Raiden. Veel informatie geeft Kojima verder nog niet weg.

[b]Project Natal:[/b]

Tenslotte komt Microsoft met een video die draait om het spelen zonder controller, met motion capturing en stem- en gezichtsherkenning. De nieuwe functie gaat schuil onder de codenaam: Project Natal. Steven Spielberg komt zijn enthousiasme uiten op het podium. Er werden wat demo’s van Natal gespeeld, zo werd de schilderfunctie van Natal gespeeld. Vervolgens komt Peter Molyneux op het podium, maker van Fable, Fable II en de Black & White-serie. Molyneux komt met ‘Milo’, een interactief jongetje die reageert op de reacties van de persoon voor het scherm. Milo reageert op emoties en de stem van de persoon en is volgens Molyneux een mijlpaal wat betreft interactieve entertainment.