1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van Hi, Samsung en MSN blijkt dat de huidige Nederlandse jongeren liever gebruik maken van MSN. Zeker als het om gevoelige dingen, zoals flirten, gaat gebruiken jongeren liever het veiligere digitaal contact.

Het onderzoek concludeert dat jongeren bijvoorbeeld flirten veel liever digitaal doen. Dan is de drempel lager, die genomen moet worden. Het flirten doen de Nederlandse jongeren dan ook liever digitaal en dan bij voorkeur in bed. Hiermee wordt het internet een steeds belangrijker communicatiemiddel voor jongeren, wat amper weg te denken valt.

Ruim de helft van de 6370 respondenten gaf aan via bijvoorbeeld MSN en sociale netwerksites het liefdespad te betreden. Waarmee dus eigenlijk flirten wordt bedoeld. Belangrijke mededelingen en intieme verhalen worden ook liever digitaal gedaan, zo gaf 23 procent de hier de voorkeur voor.

Het onderzoek is uitgevoerd door MSN (Microsoft), Samsung en Hi. De bedrijven hebben in totaal 6370 jongeren tussen de vijftien en twintig jaar benaderd.