min

Tags in dit artikel

, , ,

Mensen vinden persoonlijk contact veel belangrijker dan digitale communicatie. Dit blijkt uit een onderzoek onder Nederlanders, deze waren allemaal tussen de 25 en 45 jaar oud.

Er werden een aantal vragen gesteld, bijvoorbeeld wat ze van vriendschap vonden. Ruim driekwart van de ondervraagde zei dat ze liever echt contact zouden hebben dan digitaal. Dit komt omdat persoonlijk contact ook een ruime meerwaarde heeft voor zowel mannen als vrouwen. De applicaties die proberen om sociaal contact te onderhouden tijden het computeren zoals MSN, mail, chat of Hyves zorgen er vaak voor dat jongeren zich slecht kunnen ontwikkelen op sociaal gebied, de mobiele telefoon doet ook mee, want met een sms heb je ook weinig sociaal contact. Problemen kan je beter bespreken tijdens ontmoetingen thuis of in de kroeg met een aantal vrienden.

De twintigers hechten over het algemeen meer waarde aan persoonlijk contact dan de dertigers en veertigers. De mannen hechten ook meer waarde aan persoonlijk contact dan de vrouwen. 39 procent van de ondervraagde vindt dat de vriendschap beter kan worden door digitale communicatie. Wanneer er wordt gecommuniceerd, gebeurt dit over het algemeen via de telefoon, vrouwen bellen vaker over de vaste lijn terwijl de mannen dit vaker mobiel doen. Mannen doen ook meer e-mailen dan vrouwen, maar de vrouw sms’t meer en ze zitten meer op Hyves.