1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Geen enge monsters om neer te hakken, geen vijanden doodschieten en geen auto’s om te stelen. Ondanks het gebrek aan deze factoren heeft "The Sims" 100 miljoen exemplaren weten te verkopen sinds 2000.

Ondanks dat het spel ook op de Playstation 2 en de Nintendo Wii beschikbaar is, blijft de pc het platform waar het spel het meest op is verkocht. Deze mijlpaal van 100 miljoen exemplaren is deze week door Electronic Arts bekendgemaakt.

"The Sims" komt hiermee in de buurt van langlopende franchises zoals Nintendo’s Mario en Pokemon. Van beide titels zijn respectievelijk 201 en 175 miljoen exemplaren verkocht.

De Grand Theft Auto-reeks van Take-Two moet het doen met slechts 65 miljoen exemplaren, maar daar zal ongetwijfeld verandering in komen als het vierde deel eind deze maand uitkomt.

In "The Sims" is het mogelijk om huizen te bouwen en bedrijven op te starten en het dagelijks leven van de "Sims" te volgen. Het is inmiddels in 60 landen uitgegeven en in 22 verschillende talen gemaakt. De bedenker van de reeks, Will Wright, is inmiddels niet meer betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe delen.

Dat het spel erg populair is blijkt uit meer dan 100.000 video’s die door fans zijn gemaakt en naar YouTube zijn geupload. Creatievelingen hebben zelfs de videoclip van Micheal Jacksons “Thriller” nagemaakt via "The Sims". Deze is hier te bekijken.