Recordaantal Safari 4-downloads in drie dagen

Apple maakte eind vorige week bekend dat haar nieuwe Safari 4-browser in slechts drie dagen tijd ruim 11 miljoen keer is gedownload. Het bedrijf lanceerde vorige week maandag de nieuwe versie van Safari met tal van nieuwe functies en verbeteringen.

Recordaantal Safari 4-downloads in drie dagenHet grootste aandeel downloads van Safari 4 kwam voor rekening van Windows-gebruikers. Volgens Apple downloadden meer dan zes miljoen mensen de Windows-variant van de browser. De overige vijf miljoen was voor gebruikers van Mac OS X.

"Safari 4 is een ongekend succes voor de Mac en Windows met meer dan 11 miljoen downloads in de eerste drie dagen", zei Philip Schiller, marketingdirecteur bij Apple afgelopen vrijdag. "Safari-gebruikers zijn dol op de ongelofelijke snelheid en innovatieve functies als Top Sites, volledig zoeken binnen de geschiedenis en Cover Flow", aldus Schiller.

Safari 4 bevat een groot aantal nieuwe functies zoals Top Sites om op een grafische wijze meest bezochte websites weer te geven en bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om te zoeken binnen de volledige geschiedenis. Hiermee kan er naast webadressen onder meer ook binnen de inhoud van bezochte pagina’s gezocht worden.

Daarnaast heeft Apple in Safari 4 ook veel aandacht besteed aan de engine van de browser. Met een nieuwe JavaScript-engine met de naam ‘Nitro’ moet onder meer bereikt worden dat de verwerking van JavaScript-code tot wel 4,5 keer sneller is dan de vorige versie van Safari, Safari 3. Ook claimt Apple een honderd procentscore op de Acid2-test, een benchmark voor browsers om te kijken of ze de webstandaarden correct ondersteunen.

Safari 4 is gratis beschikbaar voor Windows XP/Vista en Mac OS X Tiger en Leopard. In september, met de release van Mac OS X Snow Leopard, komt Apple exclusief met een 64-bit variant van de browser voor het nieuwe Mac OS X-besturingssysteem. Verwerking van JavaScript zou hiermee tot zo’n 50 procent sneller zijn dan bij de 32-bit versie.

Bron:Techzine Redactie