Sony geeft meer informatie over motion controller

Sony introduceerde op de afgelopen E3 zijn nieuwe bewegingscontroller die werkt met de PlayStation Eye, maar heeft eind vorige week ook zijn externe partners bijgepraat over het nieuwe stukje randapparatuur.

Sony geeft meer informatie over motion controllerVolgens Sony wordt de nieuwe accessoire in de lente van 2010 gelanceerd en dat er tegelijkertijd een reeks aan games en content van Sony zelf gelanceerd wordt, maar ook van zijn partners. Volgens Sony kan de controller gebruikt worden voor elke game in alle genres.

De bewegingen van de controller, die nog het meest te vergelijken is met een toverstokje, worden geregistreerd door de PlayStation Eye. Sony maakte verder aan zijn partners bekend dat de controller ook force feedback rumble zal ondersteunen. De consolebouwer gaat er prat op dat de mogelijkheden voor face-tracking en head-tracking die reeds in de PS3-SDK zitten de ontwikkelaars krachtige tools bieden om nieuwe vormen van interactie te ontwikkelen.

Verder liet het bedrijf weten dat de controller in combinatie met de microfoon op de PlayStation Eye gebruikt kan worden, zodat gamers ook spraakcommando’s kunnen geven aan de PS3. De Eye kan daarnaast maximaal vier controllers tegelijkertijd registreren. Uiteraard zal de nieuwe controller en de verwerking van de bewegingen enige rekenkracht kosten, maar volgens Sony zal de belasting op de CPU en het geheugen zoveel mogelijk worden geminimaliseerd.

Volgens het bericht aan de partners bekijkt Sony daarnaast nog de mogelijkheden om de DualShock 3-controller en de nieuwe motioncontroller te combineren, zodat de DualShock 3 bijvoorbeeld het schild is en de nieuwe motioncontroller het zwaard.

Bron:Techzine Redactie