2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft besloten om een promofilmpje van Internet Explorer 8 offline te halen. Het desbetreffende filmpje liet zien wat voor voordelen de private browsing-knop allemaal kan hebben, maar werd door publiek als aanstootgevend ervaren.

De nieuwe functie in Internet Explorer 8, genaamd private browsing, zorgt ervoor dat de browser niet meer bijhoudt waar je allemaal geweest bent. Je surft dus volledig anoniem. Deze nieuwe functie is overigens niet uniek in Internet Explorer, ook Google Chrome en Firefox bieden deze functie al wat langer aan.

In het desbetreffende filmpje zie je eerst een man die op zijn laptop aan het internetten is. Nadat hij klaar is met internetten geeft hij de laptop aan de vrouw naast hem aan tafel, waarna deze na enkele klikken ineens begint over te geven, wat resulteert in enkele flauwe grappen daarna dat de man uitglijdt over de kots van de vrouw. Er verschijnt vervolgens een man in beeld die verteld dat dit soort dingen niet meer voorkomen in Internet Explorer 8, omdat je anoniem kan browsen.

Het filmpje is nu offline gehaald, omdat het volgens veel kijkers erg aanstootgevend en onsmakelijk is. Het filmpje maakte onderdeel uit van Microsofts IE8-campagne, maar is daar toch maar uit geschrapt. Het filmpje is ook verwijderd van het YouTube-kanaal en dergelijk.

"We maken er een punt van om te luisteren naar onze klanten", klonk het gisteren in een bericht vanuit Redmond. "Het was de bedoeling om de ‘InPrivate’-functie op een grappige manier in de spotlights te plaatsen, maar omdat er heel wat mensen aanstoot nemen aan het filmpje, hebben we beslist om het te schrappen."