1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft met de introductie van bèta 2 van Internet Explorer 8 een privacyknop toegevoegd, zoals ook eerder te lezen was op Techzine. De knop blijkt echter niet volledig vlekkeloos te werken, er worden toch nog resultaten opgeslagen.

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Fox-IT, in samenwerking met Webwereld wordt geconcludeerd dat de computer toch door krijgt welke websites er bezocht worden. De optie zorgt ervoor dat er geen cookies worden opgeslagen van de website. Ook worden er geen URL’s teruggevonden in de historie-functie. De tijdelijke internetbestanden melden echter wel dat de website bezocht is. De ‘InPrivate’-functie werkt dus niet volledig.

Internet Explorer 8 beschermt, aldus Microsoft, echter wel goed genoeg voor de consument. "Forensisch onderzoek kan veel gegevens terughalen, maar voor de meeste gebruikers is dat niet zo simpel. Je hebt speciale software nodig." Fox-IT meldt ook dat er wel speciale programma’s nodig zijn om de gegevens terug te halen.

Het werd gisteren tevens bekend dat Microsofts nieuwe bèta van de populaire browser wordt meegeleverd via Windows Update. Mensen die bèta 1 geïnstalleerd hebben staan, krijgen via Windows Update de mogelijkheid om bèta 2 te installeren, omdat deze veel stabieler zou zijn.

"We verspreiden IE8 bèta 2 via Windows Update zodat het verkrijgen van de nieuwste bèta super eenvoudig en gemakkelijk is," aldus Microsoft. De bèta wordt geleverd bij updates aan Windows XP en Windows 2003 Server. Vista is op een later moment aan de beurt.