1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het was al duidelijk dat miljoenen mensen wereldwijd gekeken hebben naar de begrafenis van Micheal Jackson. De popster werd namelijk gisteravond begraven, dit gebeurde na een herdenkingsdienst die eveneens gister gehouden werd. Veel media besteedde hier aandacht aan.

De diverse media die hier aandacht aanbesteedde waren onder andere CNN en andere grote nieuwspartijen. Facebook bood de mogelijkheid om de ceremonie live te volgen. Hierlangs kon men eveneens berichtjes achterlaten. De populaire netwerk-site stelde dat op piekmomenten er ongeveer zesduizend berichtjes tegelijk geschreven werden, in een minuut tijd.

"Die zesduizend zijn alleen voor de uitzending van CNN Live", wist marketingdirecteur Randi Zuckerberg te vertellen. "Het aantal is significant hoger als je ook de commentaren bij E! Online, ABC en MTV meerekent, die ook via Facebook werken." De marketingdirecteur wist ook te vertellen dat de dienst wereldwijd veel bekeken werd. Hij stelde dat dit bij de inauguratie van Obama ook zo was, maar dit overtreft nog. "De Jackson herdenking lijkt een gigantische internationale verschijning te zijn."