Microsofts Bing-zoekmachine heeft een maand na de introductie ruim vijf procent van de Amerikaanse zoekmarkt in handen, zo becijferen marktonderzoekers van Hitwise. Google blijft echter de absolute nummer één.

Volgens Hitwise heeft Bing sinds de introductie een gestage groei doorgemaakt. De eerste week van juni werden 3,4 procent van alle Amerikaanse zoekopdrachten door Bing verwerkt, terwijl dat tegen het einde van de maand al 6,63 procent was. Over de gehele maand eindigde Bing op een marktaandeel van 5,3 procent. Overigens wijken de cijfers wel in enige mate af van die van andere marktonderzoekers. Zo meldde comScore halverwege vorige maand nog dat Bing van 2 tot 6 juni een marktaandeel van 15,5 procent zou hebben, ten opzichte van 13,8 procent tussen 26 en 30 mei. StatCounter noteerde een marktaandeel van 8,23 procent voor Bing in juni. Desondanks zijn de verschillende marktonderzoekers het erover eens dat Bing gestaag groeit.

Maar om een echte bedreiging te vormen voor Google zal Bing toch harder moeten groeien, want ook Google noteerde in juni een groei. De zoekgigant verwerkte in de eerste vier weken van juni 74 procent van alle Amerikaanse zoekopdrachten, een kleine groei ten opzichte van mei en een groei van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Yahoo bezit nog altijd de tweede plaats in de markt met een aandeel van 16 procent in juni dit jaar, een daling van 4 procent ten opzichte van vorig jaar juni. Ask.com is de op drie na grootste in Amerika met 3,2 procent van de markt.