1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Duitsland zijn de inwoners massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen de plannen van de Duitse overheid. Deze wil namelijk gewelddadige games gaan verbieden, zowel de distributie als de ontwikkeling ervan moet stopgezet worden. Vindt de Duitse overheid althans.

De inwoners zijn het hier blijkbaar niet mee eens. Zij zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen deze plannen van de overheid. Zo is er bijvoorbeeld een online petitie gestart, die momenteel ongeveer dertigduizend keer is getekend. Deze handtekeningen zijn in enkele dagen verzameld.

En dat is goed nieuws voor onze oosterburen, aangezien het Duitse parlement aangekondigd heeft een hoorzitting te houden wanneer ze binnen een korte tijd, met een maximum van drie weken, vijftigduizend handtekeningen weten te verzamelen. Inmiddels hebben de Duitsers in enkele dagen al dertig duizend handtekeningen verzameld.

De Duitse overheid kwam tot deze plannen nadat er een dodelijke schietpartij had plaatsgevonden op een middelbare school in Duitsland. De dader hiervan was een groot fan geweest van schietspellen en de overheid denkt dat de dader hier zijn inspiratie vandaan haalde. Als het wetsvoorstel doorgaat, dan gaat deze nog voor de nieuwe verkiezingen, in september, doorgevoerd worden.