min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Square Enix was bang dat zijn nieuwste deel in de Dragon Quest-serie minder zou gaan verkopen door de overstap naar de DS, maar dat is een gouden zet gebleken. Japanse gamers hebben de verwachtingen van Square Enix totaal niet waargemaakt, want Dragon Quest IX ging massaal over de toonbank.

Volgens Enterbrain werd Dragon Quest IX in de eerste week 2,3 miljoen keer in Japa verkocht. Om precies te zijn zelfs 2,343,440 keer. Het bijzondere hierbij is dat Enterbrain een week van twee dagen hanteert, aangezien de telling aan het eind van de eerste twee dagen werd gehouden. Media Create geeft een ongeveer gelijk beeld, maar een lager aantal aan, te weten 2,318,932 verkochte exemplaren. Beide getallen geven echter aan dat Dragon Quest IX een nieuw record in hahden heeft, overgenomen van de vorige nummer een, namelijk zijn voorganger Dragon Quest VIII.

Media Create zegt dat ongeveer 81,56 procent van de beschikbare spellen verkocht zijn, wat zou betekenen dat het snel uitverkocht was. Dat de week bij beide tellers maar 2 dagen duurde, kwam doordat de week van maandag tot zondag duurt. Aangezien Dragon Quest op zaterdag werd aangeleverd, eindigde de week een dag later. Desondanks wist de game toch een record in de boeken te zetten.