1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo’s handheld de Nintendo DS verkocht in de week dat Dragon Quest IX uitkwam meer dan twee keer zoveel als de week daarvoor. Een rede voor Nintendo om extra enthousiast te zijn over de release van Dragon Quest IX

Dragon Quest IX kwam vorige week zaterdag uit voor de Nintendo DS in Japan. Het spel ging de eerste twee dagen na de release al 2,3 miljoen keer over de toonbank. Volgens Ascii Media Works is Dragon Quest IX niet alleen een succes voor de ontwikkelaar Square Enix, maar ook voor de ontwikkelaar van het platform waarvoor het spel uit kwam, Nintendo.

Het bedrijf liet weten dat in de week voor de release de Nintendo DS in Japan 51.601 keer werd verkocht. De week na de release verkocht de handheld echter 126.786 keer. Het is voor het eerst in ongeveer zes maanden dat de Nintendo DS weer meer als 100.000 keer verkoopt in één week.

Dragon Quest IX is tot nu toe alleen in Japan uitgekomen, het is nog niet bekend of het spel naar Europa komt. Voor meer informatie over de release van Dragon Quest IX in Japan kun je hier kijken.