Microsoft heeft bekendgemaakt dat MSDN- en TechNet-klanten de release to manufacturing-versie van Windows 7 op zes augustus kunnen verkrijgen.

Op zes augustus zal alleen het Engelse taalpakket van de uiteindelijke versie van Windows 7 beschikbaar zijn. Vanaf een oktober worden ook andere talen toegevoegd, waaronder waarschijnlijk het Nederlands.

Nadat de partners de RTM-versie van MSDN of Microsoft Connect binnen hebben, zijn op zestien augustus de gecertificeerde leden (Partner Program Gold-leden) aan de beurt. Nog eens zeven dagen later mogen ook Action Pack-abonnees met de RTM aan de slag.

Systeemfabrikanten ontvangen Windows 7 overigens al twee dagen nadat het nieuwe besturingssysteem af is, terwijl bedrijven met een volume license en software assurance er op zeven augustus mee aan de slag kunnen. Indien een volume license wel aanwezig is, maar geen software assurance, dan moet het bedrijf wachten tot een september.

Overigens maakte Microsoft ook bekend dat Windows 7-testers geen speciale deal of ander extraatje krijgen. De speciale voorverkoopactie was al bedoeld voor bètatesters, maar was dus ook beschikbaar voor niet-testers.

Het is niet bekend wanneer Microsoft denkt dat Windows 7 de RTM-status bereikt, noch of dat al gebeurd is. Bronnen tegenover Computerworld melden overigens dat dit vandaag zal gebeuren.