2min

Tags in dit artikel

, , ,

Op dertien juli van dit jaar bereikt Windows 7 de RTM-status, althans, dat verklaart de bron Geeksmack. Die meldt dat Microsoft dit bekend heeft gemaakt. In New Orleans vindt op die dag ook de ‘Worldwide Partner Conference 2009’ plaats.

Een RTM-status wil zeggen dat het product klaar is om verstuurd te worden naar computerfabrikanten. RTM staat dan ook voor ‘release to manufacturing’, wat zoveel betekent als klaar voor distributie. Dit wil niet zeggen dat Windows 7 uitkomt op deze datum, maar geeft enkel aan dat Windows 7 codetechnisch klaar is en dat de versie die op dat punt door Microsoft vastgesteld wordt ook de versie wordt die verspreid gaat worden. Door een RTM-status in te lassen gunt Microsoft zichzelf de ruimte om de nieuwe Windows-versie rond te sturen aan distributeurs, die er dan hardware bij kunnen bouwen.

Deze week jaagt Microsoft nog naar de laatste bugs en slaat deze vervolgens plat. Nadat dertien juli gepasseerd is wordt de RTM-versie vrijgegeven op Technet en MSDN. Dit zijn twee kanalen van de softwaregigant om nieuwe Windows-versies te verspreiden. Men kan via deze kanalen vervolgens de ISO’s downloaden en gaan stoeien met de nieuwe Windows-versie. Deze versie is overigens nog niet beschikbaar voor klanten en gewone particulieren.

Op 22 oktober komt Windows 7 uit, maar degenen die RC1 geprobeerd hebben zijn over het algemeen zeer positief. Release candidate 1 is namelijk een stuk stabieler, sneller en lichter dan zijn voorganger, Windows Vista. Het lijkt erop dat Microsoft door de snelle release van Windows 7 de nare nasmaak van Windows Vista wil wegspoelen.