Google staat al een lange tijd bekend om zijn innovatieve online projecten. Wat begon bij de zoekmachine en GMail groeit maar verder en verder. Denk maar aan Google-Docs, Android en het onlangs aangekondigde Chrome OS. Hier stopt het echter niet bij, Google lanceert namelijk binnenkort een nieuwe on-line toepassing, Wave genaamd.

Google stelde het nieuwe project Wave twee maanden geleden aan het publiek voor. De toepassing houdt in dat verschillende mensen tegelijk aan een project kunnen samenwerken. Google Wave is een combinatie van e-mail, instant messanging en het bewerken van documenten. Door deze combinatie wordt het eenvoudiger om in groep aan een document te werken. Ook is er geen installatie vereist en zal Google opnieuw streven naar een hoge browser-compatibiliteit.

De voorbije twee maanden werkte Google samen met enkele externe ontwikkelaars. Deze samenwerking was voor het testen en verder uitbreiden van de nieuwe webdienst.

Vanaf 30 september zal Google op zoek gaan naar 100.000 enthousiaste testers voor hun nieuw product. Meer info is te vinden op de blog van Google Wave.