De Telefoongids en GoudenGids presenteert WinkelSpotter.nl, de website laat een Street View-weergave zien van de Nederlandse winkelstraten. Op dit moment worden tien Nederlandse gemeentes ondersteunt.

WinkelSpotter.nl laat, net als Google Street View doet, een 360 graden tour van een straat zien. Bij WinkelSpotter.nl zijn het echter alleen winkelstraten die zichtbaar zijn. Op die manier kan men snel eventjes kijken hoe de straat eruitziet zonder dat er daadwerkelijk een reis gemaakt hoeft te worden. Google gebruikt dit concept al een tijd om heel de wereld in kaart te brengen.

Vanaf eind augustus zullen de eerste gemeentes vertegenwoordigt zijn de op website. Dit zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Arnhem, Maastricht, Haarlem en Baarn. Later volgen nog meer gemeentes, maar men begint met deze gemeentes. De dienst wordt later verder uitgebreid met een product-search. Op die manier kan men achterhalen welke winkel het product nog op voorraad heeft en waar het product het goedkoopst is.


Volgens de Telefoongids is dit een eerste voorbeeld van een reeks innovatieve verbeteringen op het gebied van digitale weergave. Johnas van Lammeren, online marketing manager De Telefoongids & Gouden Gids wil hierover het volgende kwijt: "WinkelSpotter.nl is een perfect voorbeeld van de brug die we slaan tussen de online en fysieke wereld. Door een link te leggen tussen online orientatie en de echte winkelstraat, brengen we consumenten en winkeliers nog dichter bij elkaar."