1 min

De verkoopcijfers van Assassins Creed 2 worden vijftien procent hoger geschat dan die van deel 1. Deze stijging zou met name te danken zijn aan het feit dat het spel ook uitgebracht wordt op Sony’s PSP.

Het originele spel ging over de hele wereld meer dan acht miljoen keer over de toonbank, zo blijkt uit cijfers van Ubisoft uit april 2009. Deel 2 zal in november van dit jaar worden uitgegeven. Het spel komt op diverse platformen uit en voor het eerst dus ook op de PSP, er komt ook een hardwarebundel voor het spel.

"Gezien de sterke prestatie van Assassins Creed op de E3 en de huidige sfeer, denken we nu dat de titel zo’n vijftien procent beter zal verkopen tegenover zijn voorganger", aldus Alain Corre van Ubisoft op een conferentie eerder deze week. "Bij onze eerdere schattingen kwam deel 2 juist slechter dan de voorganger uit de bus. De verbetering komt door de toevoeging van een platform, namelijk de PSP. Het eerste deel is niet op dit platform uitgegeven."

Er zijn al volgens Ubisoft al ongelooflijk veel pre-orders gedaan voor Assassins Creed 2, veel meer dan bij het eerste deel. De releasedatum van Assassin’s Creed 2 op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc staat gepland voor 13 november in Europa, de PSP-versie volgt op 20 November.