2min

Tags in dit artikel

, , ,

General Motors en eBay zijn begonnen met een pilot waarbij klanten kunnen onderhandelen over de prijs van nieuwe auto’s en deze ook kunnen aanschaffen via eBay.

De speciale subsite met het adres gm.ebay.com betekent een ommekeer voor de standaardmanier waarop auto’s verkocht worden in de Verenigde Staten. General Motors hoopt zo dan ook meer auto’s te verkopen en het faillissement achter zich te kunnen laten.

De online webwinkel biedt de grootste autofabrikant van de Verenigde Staten een nieuwe mogelijkheid om auto’s te verkopen, gezien het aantal GM-dealers met meer dan veertig procent gedaald zal zijn tegen 2010 om zo kosten te besparen.

Meer dan 225 GM-dealers, enkel in Californië, zijn aangesloten bij de pilot die vandaag is begonnen en zal duren tot en met acht september. GM heeft speciaal voor Californië gekozen omdat daar de verkopen het hardst onderuit zijn gegaan, terwijl het wel de grootste markt is voor nieuwe auto’s.

Met de website kunnen klanten prijzen van verschillende modellen vergelijken, onderhandelen over prijzen en financieer- en betaalmogelijkheden regelen. Bovendien kunnen klanten ervoor kiezen de adviesprijs te betalen of aan te geven welke prijs zij voor de auto over hebben.

Er zullen meer dan twintigduizend nieuwe auto’s van Chevrolet, Buick, GMC en Pontiac op de site verschijnen.

Overigens bedraagt het huidige marktaandeel van General Motors in Californië dertien procent. Nationaal is dat getal 19,5 procent. De autogigant verloor de laatste vier jaar 82 miljard dollar en probeert nu klanten terug te winnen na een herstructurering mede mogelijk gemaakt door de Obama-regering en een faillissement.