2min

Tags in dit artikel

, ,

De overstap naar de Adobe-technologie gebeurt in het voorjaar van 2023.

Adobe en Microsoft hebben aangekondigd dat ze vanaf maart Adobe Acrobat’s rendering-technologie gaan integreren in de Edge webbrowser, waarna nieuwe versies van Microsoft Edge voor Windows 10 en Windows 11 zullen uitrollen die deze nieuwe PDF-engine bevatten.

In een gezamenlijke bericht op de website van Adobe zeggen de twee bedrijven “de PDF-ervaring en waarde die gebruikers zijn gaan verwachten in Microsoft Edge te verbeteren door de ingebouwde PDF-reader te laten draaien op Adobe Acrobat’s PDF rendering engine”, aldus de bedrijven. “Dit geeft gebruikers een unieke PDF-ervaring met rijkere rendering voor nauwkeurigere kleuren en afbeeldingen, verbeterde prestaties, sterke beveiliging voor de verwerking van PDF’s en grotere toegankelijkheid”. Die flexibiliteit omvat een betere tekstselectie en voorleesverhalen, aldus de aankondiging.

De verbeterde mogelijkheden “blijven gratis”, voegde men eraan toe.

Geavanceerde functies beschikbaar

Gebruikers die meer geavanceerde digitale documentfuncties willen, zoals de mogelijkheid om tekst en afbeeldingen te bewerken, PDF’s te converteren naar andere bestandsformaten en bestanden te combineren, kunnen een Acrobat-abonnement aanschaffen dat overal toegang geeft tot deze functies, ook direct in Microsoft Edge met behulp van een extensie. Microsoft Edge-gebruikers met bestaande Adobe Acrobat-abonnementen kunnen de Acrobat-extensie zonder extra kosten binnen Edge gebruiken, aldus de bedrijven.

“Adobe en Microsoft dichter bij elkaar brengen is goed voor de productiviteit en goed voor klanten”, aldus Jared Spataro, corporate vice president, Modern Work & Business Applications bij Microsoft. “Adobe’s PDF-technologie in Microsoft Edge betekent dat gebruikers snelle en veilige toegang krijgen tot kritieke digitale documentmogelijkheden.”

Gefaseerde uitrol

De overgang naar de ingebouwde Microsoft Edge PDF-lezer met Adobe Acrobat’s PDF-mogelijkheden zal gefaseerd plaatsvinden, met een initiële opt-in optie voor beheerde apparaten. Dit, zeggen ze, zal de twee bedrijven helpen te voldoen aan de behoeften van organisaties met dergelijke apparaten.

Gebruikers moeten er rekening mee houden dat de Microsoft Edge PDF-oplossing met de legacy engine na maart 2024 niet meer ondersteund wordt.