Het Openbaar Ministerie wil dat de gegevens van verdachten minder snel online worden gezet. Het ministerie gaat de regelgeving over het openbaar maken van de gegevens herzien.

Het besluit van het Openbaar Ministerie komt door een plaatsing van verkeerde foto’s van een man op de website overvallersgezocht.nl. Dit was een grote inbreuk op de privacy van deze man.

Het gaat over een man die volgens Justitie voorbereidingshandelingen had verricht voor een overval, omdat hij veel interesse had getoond in beveiligingscamera’s, en veel om zich heen had gekeken. Volgens een persooneelslid zou hij ook nog wat gestolen hebben. Volgens de advocaat van de man is dit onzin.

Volgens het OM was de beslissing om de beelden op internet te plaatsen "te lichtvaardig". De beelden hadden eerst in een opsporingsprogramma moeten worden getoond, terwijl deze stap dit keer was overgeslagen. De zaak kwam mede aan het licht na de inmenging van de Nationale Ombudsman. Het OM heeft inmiddels al een excuusbrief naar de man gestuurd.