2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hoewel volgens Apple-topman Steve Jobs een camera in de iPod touch om financiële redenen is weggelaten, zijn er de afgelopen dagen opnieuw aanwijzingen opgedoken waaruit geconcludeerd kan worden dat een camera in de touch nog steeds mogelijk is.

Jobs verklaarde in een interview met David Pogue dat de iPod touch, in tegenstelling tot de iPod nano, niet uitgerust is met een camera omdat men het apparaat wil positioneren als een spelletjesapparaat. Jobs verklaart dat men, om de prijs van de touch laag te kunnen houden, afgezien heeft van het toevoegen van een camera aan de populaire digitale mediaspeler.

Lange tijd voor het special event van afgelopen woensdag doken echter verschillende geruchten op dat de iPod touch met een camera uitgerust zou worden. Ook Techzines eigen bronnen hebben dit meermaals bevestigd. Mogelijk gooiden niet financiële kwesties, maar technische problemen roet in het eten. Volgens geruchten kort voor het special event zouden technische problemen ervoor gezorgd hebben dat de touch met camera niet op tijd af zou zijn.

Volgens AppleInsider blijft de iPod touch met camera in de pijplijn van Apple. "Volgens mensen die bekend zijn met de situatie, gaf het management van Apple afgelopen jaar het groene licht om de laatste generatie touches met camera’s uit te rusten. Er bleken echter problemen met de sensoren van de camera’s, die Apple eerder dit jaar van een andere fabrikant heeft ontvangen, te zijn", zo bericht de website.

Vervolgens zou ongeveer een maand geleden besloten zijn om de nieuwe iPod touch zonder camera te gaan leveren. Dit in tegenstelling tot de berichten dat deze beslissing slechts enkele uren voor aanvang van het special event genomen zou zijn. Hoe dan ook stelt de website op basis van bronnen dat Apple van plan is om de 32- en 64 GB iPod touches, zonder meerprijs, zo snel mogelijk met een camera uit te rusten.

Links: iPod touch 2G zonder ruimte voor camera | Rechts: iPod touch 3G met ruimte voor camera.

Ook andere aanwijzingen leiden tot de conclusie dat een camera in de iPod touch nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Volgens de website iFixit heeft de nieuwe iPod touch een lege ruimte op het moederbord die plaats zou kunnen bieden aan een camera. De website haalt Apple-producten uit elkaar om onder meer inzicht te krijgen in de gebruikte hardware. Er zou onvoldoende ruimte zijn voor een auto-focuscamera zoals de iPhone 3GS heeft, maar voldoende ruimte voor een soortgelijke camera als waarvan Apple onlangs de iPod nano heeft voorzien.