Apple heeft woensdagavond naast het bestaande assortiment van de iPod touch ook een model met 64 GB opslagcapaciteit geïntroduceerd, dat 369 euro moet kosten. Voor het 32 GB-model moet 279 euro worden neergeteld en het 8 GB-model ten slotte kost 179 euro.

De 32 GB en 64 GB-modellen beschikken beide over verbeterde hardware, vergelijkbaar met de hardware van de iPhone 3GS. De 32 GB (279 euro) en 64 GB (369 euro) iPod touches ondersteunen tevens Open GL|ES versie 2.0 waarmee het aantrekkelijker wordt om te gamen. De performance van deze twee modellen is daarnaast tot wel vijftig procent verbeterd, zo claimt het bedrijf.

"Voor slechts 179 euro is de iPod touch de meest betaalbare toegang tot Apples revolutionaire App Store met meer dan 75 duizend applicaties, die meteen draadloos naar je iPod touch gedownload kunnen worden", zegt Phil Schiller, marketingdirecteur bij Apple. "Je krijgt een geweldige iPod, een geweldige zakcomputer met de beste mobiele webbrowser en geweldig om spelletjes mee te spelen, allemaal in deze superdunne prachtige behuizing."

Apple presenteerde woensdagavond de iPhone en de iPod touch opnieuw als het ultieme apparaat om mee te gamen. Tijdens het special event besteedde het bedrijf aandacht aan een groot aantal games voor het iPhone-platform die binnenkort uitkomen, waaronder Assassins Creed 2, Riddim Ribbon, Nova en Madden NFL 2010 van Electronic Arts.

Ondanks de geruchten dat de iPod touch uitgerust zou worden met een (video)camera, moet de iPod touch het nog steeds zonder camera stellen. Volgens Apple-CEO Steve Jobs heeft de iPod touch geen camera gekregen omdat men het apparaat wil positioneren als een geweldig spelletjesapparaat. Om de prijs laag te kunnen houden bleek het echter niet mogelijk om ook een camera toe te voegen, daarom is daar van afgezien, zo verklaart Jobs.