1 min

Apple heeft de iPod touch-lijn een kleine opfrisbeurt gegeven. Voorheen had het Amerikaanse merk een apart model met 16GB waarbij de camera was verwijderd en de behuizing niet in verschillende kleuren te koop was. De andere modellen krijgen bovendien een prijsverlaging.

De iPod touch met 16GB krijgt een adviesprijs van 199 euro en is voortaan voorzien van een 5 megapixel-camera en een gekleurde geanodiseerde behuizing. De andere modellen ondergaan een prijsverlaging en kosten voortaan 249 en 299 euro voor respectievelijk 32- en 64GB opslagruimte.

Apple snijdt zodoende aardig in de prijzen. Voorheen bedroeg de adviesprijs van deze modellen respectievelijk 239, 327 en 428 euro. De iPod touch is verder net als voorheen voorzien van een 4 inch-scherm met Retina-resolutie en een Apple A5-chip die het rekenwerk afhandelt.

Apple biedt de iPod touch aan in de kleuren blauw, geel, roze, spacegrijs, zilver en het rood van Product Red. De prijsverlaging is vandaag doorgevoerd in de Amerikaanse versie van de online Apple Store, in andere landen volgt deze in de komende dagen.