Apple heeft, ondanks dat de iPhones de laatste paar jaar de verkopen van de iPod’s sterk overtroffen hebben, toch ook de iPod-lijn sterk verbeterd. Beide iPod’s hebben een groter scherm gekregen en zijn dunner en lichter geworden.

iPod touch
De geanodiseerde achterkant van de vijfde generatie iPod touch is voorzien van een aluminiumlaag, waardoor het apparaat een iets exclusievere uitstraling krijgt. Ook heeft Apple de iPod touch hetzelfde scherm gegeven als de nieuwe iPhone, dit houdt dus in dat de iPod touch een 4-inch Retina-scherm heeft, met een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Daarnaast weegt de nieuwe telg in de iPod-lijn slechts 88 gram. De behuizing is daarnaast 6,1 millimeter dik. Siri wordt ook op de iPod touch geïntroduceerd.

Op de achterkant van de iPod touch zit nu een iSight 5-megapixelcamera met LED flits. Ook is het dankzij iOs 6 mogelijk om panoramafoto’s te maken. De camera ondersteunt ook autofocus, beeldstabilisatie, gezichtsherkenning en heeft een filmopnamemode van 1080p. Met de Shared Photo Stream-applicatie van Apple is het mogelijk om met een paar simpele klikken foto’s snel met anderen te delen. Apple lijkt met deze aanpassingen direct de concurrentie aan te willen gaan met traditionele point-and-shoot camera’s.

Apple beweert dat het apparaat, dat een dualcore A5-processor heeft, qua grafische prestaties zevenmaal beter presteert. Dit lijkt voor de hand te liggen, omdat het apparaat bij uitstek bedoeld is voor de mobiele gamingmarkt. Tijdens de introductie van de nieuwe iPod touch gisteren kon Apple natuurlijk niet demonstreren dat de iPod 40 uur audio en 8 uur video af kan spelen voordat de batterij het begeeft. Dit is echter wel de accuduur die Apple belooft. Tevens zit er een knopje op de behuizing waarmee de touch aan een polsbandje vastgemaakt kan worden. De iPod touch zal in oktober op de markt komen in de kleuren zwart, wit, babyblauw en rood. Er zullen zover we nu weten twee versies van de muziekspeler gaan verschijnen, namelijk een 32 GB- en de 64 GB-versie.

De iPop touch verschijnt in oktober en kost 319 euro voor de 32 GB-versie en 419 euro voor de 64 GB-variant.

iPod nano
Gisteren stond naast al dit geweld ook nog de introductie van de iPod nano op het programma. Dit is alweer de zevende generatie van de kleine muziekspeler. Van de iPod nano zal maar één versie verschijnen, met 16 GB opslagruimte. De iPod nano kan ook video’s afspelen en zal in zeven verschillende kleuren op de markt gaan komen, namelijk baby blauw, lavendel, geel, lichtgroen, rood-roze, zwart en wit. De zwarte en witte variant krijgen een geanodiseerde behuizing en een zilveren achterkant.

De nano heeft een 2.5-inch multitouchscherm en is 5,8 millimeter dik. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een FM-radiofunctie. Ook is het mogelijk om met het multitouchscherm in te zoomen op foto’s in de foto-applicatie van het apparaat. De nano draait overigens niet op de standaardversie van iOS 6. Het apparaat zal in oktober op de markt verschijnen voor een prijs van 169 euro.