1 min

Tags in dit artikel

,

Dit weekend is bekend gemaakt dat het Nederlands elftal toch zijn opwachting zal maken in FIFA 10. Electronic Arts heeft de volledige licentie van Oranje gekocht van de KNVB.

Dankzij de volledige licentie heeft FIFA de echte tenues, het KNVB-logo en volledige selectie van het Nederlands elftal. Daardoor zal Oranje na een afwezigheid van enkele jaren weer terugkeren in FIFA 10. In de voorgaande jaren konden Electronic Arts en de KNVB niet tot een overeenkomst komen, terwijl alle andere toplanden wel aanwezig waren in de populaire footie. De laatste keer dat het Nederlands elftal in 2006 FIFA world cup. In FIFA 07, 08 en 09 moesten gamers het doen met fictieve spelers als Ronhaar, Neutenboom en Ballebaster.

"Het nationale team in FIFA 10 is de bekroning van vele jaren inzet om de FIFA-reeks een zo authentiek mogelijk voetbalgevoel te geven", aldus Iris Wevers, manager product marketing van Electronic Arts. "We zijn dan ook verheugd Nederlandse FIFA- en voetbalfans in FIFA 10 met het echte Oranje te kunnen laten spelen".

FIFA Benelux heeft verder de hand weten te leggen op de specificaties van het Nederlands elftal in FIFA 10. Aanvallend zou het Nederlands elftal 80 procent scoren, qua middenveld 81 procent en verdedigend 76 procent. Daarmee zal het Nederlands elftal op vier en een halve ster komen (van de vijf).