2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft een tijd terug de prijs van de Xbox 360 Elite al met 50 euro verlaagd. Toch heeft Microsoft nog één belangrijk iets om de stijgende populariteit van de PlayStation 3 te stoppen.

Het belangrijkste wat Microsoft nog achter de hand heeft is de 50 euro bovenop de werkelijke prijs. Deze 50 euro kunnen ze eraf halen wanneer ze maar willen. De tijdelijke actie van een tijdje geleden was maar een test om te kijken hoe de markt er op reageert. De analist Michael Pachter zei het volgende tijdens een interview: "Het was een promotie van twee weken, tussen 22 september en 5 oktober, toen was het klaar." Microsoft wilde zien wat 50 dollar extra korting zou doen voordat ze dit wereldwijd zouden gaan doorvoeren. Ze maakte het gamers echter niet makkelijk want je moest een stuk uit de doos knippen en een code op hun website invoeren.

Volgens Pachter gaat Microsoft beginnen met de losse verkoop van de 250 GB modellen van de Xbox 360. Doordat ze deze modellen gaan verkopen kunnen ze de prijzen van de 120 GB met 50 euro verlagen. "Of dit nou januari of februari is, het gaat gebeuren. Als ik een gamer was dan wist ik dus wel waar ik op zou letten. Microsoft heeft nog veel speling in de prijs", aldus Pachter.

De prijsverlaging van de Xbox 360 Elite was een gevolg op Sony’s aankondiging dat ze de PlayStation 3 Slim in augustus zouden verlagen. Nintendo kwam niet veel later met een bevestiging dat de Wii ook goedkoper zou worden.