1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Kazunori Yamauchi, baas van ontwikkelaar Polyphony Digital, zouden ze Gran Turismo 5 op elk moment dat ze willen kunnen uitbrengen. Echter door zijn perfectionisme ligt GT 5 nog niet in de winkel.

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu zegt Yamauchi het volgende, "De omvang van deze game is duizelingwekkend, dus de dagelijkse vooruitgang is zeer traag." De race game zou volgens Yamauchi alle basis dingen al hebben, maar ze willen wat extra’s bieden.

"We zouden het kunnen lanceren wanneer we maar willen. Maar ik wil gewoon die klassieke GT-stijl creëren. Ik wil verder gaan dan de verwachtingen van de gamer," aldus Yamauchi.

De vraag is hoelang het nog duurt voordat Gran Turismo volledig is ontwikkeld, maar Yamuachi verzekerd dat het zesde deel een stuk sneller zal gaan. Yamuachi heeft het volgende gezegd waarom de ontwikkeling van Gran Turismo 5 zolang duurt, "Gran Turismo 5 is een titel die volledig vanuit niets moest worden opgebouwd, maar omdat we daar gewoon de tijd voor hebben genomen zal het ontwikkelen van de volgende versie een stuk sneller gaan."

Voor de Japanners is het al zeker dat ze ergens in maart de game kunnen gaan spelen. Wanneer we deze game in Europa kunnen verwachten is nog onduidelijk.