Opera beweert dat mensen dankzij Opera Mini acht miljard dollar per jaar kunnen besparen. De internetbrowser is hier via Techzine ook te downloaden.

Op dit moment zijn er ruim 36.5 miljoen gebruikers, die in totaal zo’n 500 miljoen webpagina’s bekijken via Opera Mini. In september waren er al gezamenlijk 15 miljard pagina’s opgevraagd, wat in totaal bijna 227 miljoen MB aan dataverkeer maakte. Doordat de internetbrowser de data die opgevraagd wordt met 90 procent comprimeert voordat hij naar je mobiel wordt verzonden, is er in september 2.7 Petabyte aan data bespaard. Een Petabyte staat gelijk aan 1000 Terabyte.

Als je kijkt wat telecom-operators gemiddeld per MB rekenen en dit te vermenigvuldigingen met de besparingen van Opera zou je maar liefst 8 miljard kunnen besparen. Zo zouden Amerikanen met het programma al ruim 100 dollar per maand besparen en Britten 66 dollar. Deze besparingen zijn natuurlijk niet bij flat fee-abonnementen, bij die abonnementen heb je alleen tijdwinst doordat de bestanden zijn gecomprimeerd.