1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo heeft de komst van een XL-uitvoering van de 3DS bevestigd. De schermgrootte van de Nintendo 3DS XL is 90 procent groter dan zijn voorganger, de resolutie blijft echter gelijk. De nieuwe handheld zal op 28 juli in Europa verschijnen. Eerder haalde Nintendo hetzelfde trucje uit met zijn DS-handheld, waar ook een XL-versie van werd uitgebracht.

De president van Nintendo Amerika, Reggie FIls-Aime, kondigde de Nintendo 3DS donderdagavond tijdens het Nintendo Direct-evenement aan. Het stereoscopische 3D scherm in de XXL-uitvoering zal 4,88 inch meten, een aanzienlijke vergroting tegenover de 3,53 inch van de huidige 3DS. Ook het aanraakgevoelige scherm zal vergroot worden van 3 inch naar 4,18 inch.

In het nieuwe systeem zal een batterij aanwezig zijn die garant moet staan voor 3,5 tot 6,5 uur speeltijd voor 3DS-spellen en zes tot tien uur voor het spelen van DS-spellen. Vreemd genoeg heeft Nintendo er voor gekozen om in Europa geen adapter mee te leveren, Amerikanen zullen deze wel krijgen. De reden hiervoor is volgens Nintendo kostenbesparing en wijst erop dat de oplader van de 3DS en DSi al geschikt zal zijn voor de nieuwe 3DS XL. Het systeem komt wel met een 4GB SD-kaart.

Nintendo zal de 3DS XL op 28 juli uitbrengen in Europa. Een prijs is nog niet bekend, maar in Amerika kost het apparaat 199,99 dollar, waardoor we ook hier een prijskaartje verwachten van ongeveer 200 euro.