1 min

De vernieuwde Nintendo DSi genaamd de Nintendo DSi XL is afgelopen weekend in Japan gelanceerd. De Nintendo DSi XL heeft een groter scherm en is verder bijna identiek aan zijn voorganger. De Nintendo DSi LL wordt in Europa de Nintendo DSi XL genoemd.

De DSi XL werd in Japan redelijk goed ontvangen volgens Kotaku, flinke rijen stonden de vernieuwde Nintendo DSi op te wachten. De Nintendo DSi XL heeft een scherm dat 93 procent groter is dan zijn voorganger. De vernieuwde handheld is gericht op mensen die willen browsen of een groter lettertype willen hanteren.

De DSi XL werd in Japan voor een iets hogere prijs verkocht dan de normale Nintendo DSi. Inmiddels is de handheld ook voor Europa aangekondigd. Deze moet vanaf het eerste kwartaal van 2010 in de Europese winkels komen te liggen en wordt geleverd met twee stylus pennetjes en drie geïnstalleerde DSiWare titels. De Nintendo DSi XL wordt geleverd in drie kleuren, donker bruin, wijn rood en natuurlijk wit. Een officiële prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal deze prijs net iets hoger liggen dan van de normale Nintendo DSi.