Er komen steeds meer spelers die melden dat ze last hebben van een vervelende bug in het spel Borderlands van Gearbox. De bug houdt in dat de data van speler worden teruggezet naar nul wanneer je online wilt gaan gamen.

Op het Borderlands forum laten al enkele gamers weten dat ze hun skill- en wapenpunten zijn kwijtgeraakt als ze een online speelsessie starten of afsluiten. Het enige wat de speler dan kan doen is opnieuw beginnen met een nieuw karakter. De problemen lijken bij de Xbox 360 en Playstation 3 alle twee voor te komen.

Een woordvoerder van Gearbox heeft al laten weten, "We werken er hard aan, maar helaas is er op dit moment nog geen oplossing. Maar zodra er iets beschikbaar is zullen we proberen om zoveel mogelijk van het verloren personage te herstellen."

Volgens de woordvoerder zijn de meldingen nog zeer laag, toch zijn de spelers nu niet 100 procent zeker dat ze hun gegevens houden als ze online gamen.

Voordat deze bug bekend was, had analist Michael Pachter al laten weten dat in zijn ogen Borderlands geen succes zou worden. De voornaamste reden zou zijn dat ze moeten concurreren tegen titels als Dragon Age: Origins en Modern Warfare 2.