1 min

Op de Unreal Engine 3, ontwikkeld door Epic, zijn veel spellen gebaseerd en veel verschillende ontwikkelaars werken ermee. Dus waarom jij niet? Epic stelt een gratis versie van de Unreal Engine 3 beschikbaar zodat je zelf aan de slag kunt.

De gratis versie gaat door het leven onder de naam Unreal Development Kit, oftewel UDK. De kit bevat alles wat een beginnende spelontwikkelaar nodig heeft. Als voorbeeld kun je Whizzle nemen, ontwikkeld door Psyonix Studios. Een spel dat in twee maanden tot stand is gekomen door twee personen. Een ontwerper en een programmeur. Het spel is hier te downloaden. De Unreal Development Kit is te downloaden op de officiële site, waar ook meer informatie te vinden is.

"Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die de Unreal Development Kit beschikbaar stelt voor mensen die in de videogame industrie willen maar niet de high-tech middelen en gereedschappen hebben zoals wij die hebben", aldus Mark Rein, vice president van Epic Games. "UDK is Unreal Engine 3, welke gebruikt is voor het maken van spellen in een breed scala aan genres. Zelfs voor militaire simulaties, 3D-walkthroughs, geanimeerde films en nog veel meer. Gebruikers zijn alleen gelimiteerd door hun fantasie. Ga je gang en maak iets dat Unreal is!"